Interview

Daphne van Goolen is een persoon met grote belangstelling voor de medemens.

Op haar negentiende verliet zij huis en haard om de wijde wereld in te trekken. Na een enige tijd in Zuid-Europa en Engeland te hebben gewerkt, besloot Daphne om een hotelopleiding te gaan volgen in Zwitserland. Haar motivatie om deze opleiding te volgen was het contact met mensen met verschillende achtergronden en culturen. Na het voltooien van haar studie heeft Daphne voor de internationale hotelwereld gewerkt in onder andere: Engeland, Zwitserland, Portugal en de Verenigde Staten. Binnen de hotelwereld heeft ze uiteenlopende leidinggevende en commerciële functies bekleed. Zij heeft veel mensenkennis opgedaan en een groot aanpassingsvermogen ontwikkeld. Haar culturele kennis en inzicht is hierdoor erg gegroeid.

Teruggekeerd na tien jaar buitenland, besloot Daphne uit de hotelwereld te stappen omdat zij meer diepgang wilde in het werken met mensen. Nog steeds met de onverminderde behoefte om met en voor mensen te werken, aanvaardde Daphne een betrekking bij een grote uitgeverij in Nederland. Gezien haar bijzondere werkervaring bekleedde Daphne hier een commerciële functie binnen de sector werving en selectie. Het persoonlijke contact met mensen bleef van belang al had de baan ook een financieel zwaartepunt.

Na diepe introspectie naar het wat en hoe verder met haar carrière, kwam Daphne tot de conclusie dat het werken met mensen de rode draad in haar leven was. Met dat uitgangspunt besloot Daphne haar ervaring te gebruiken om anderen te adviseren. Daphne is op de afdeling P&O gaan werken. Zij heeft vervolgens als Casemanager bij een Arbo-dienst gewerkt om mensen tijdens ziekte te begeleiden naar werk. Daarnaast heeft zij opleidingen afgerond voor Coach/therapeut, licensed master NLP bij Richard Brandler in Amerika, Casemanager/re-integratiecoach, Jobcoach en Hypnotherapeut.

Ten slotte besloot Daphne met veel durf “het roer om te gooien en een andere weg in te slaan”. Een eigen weg met een eigen coachingsbureau/praktijk. Prana in Praktijk!

Prana in praktijk is gevestigd in Driehuis. Het pand is ruim en licht opgezet. De sfeer is prettig en rustig.

Bij Prana in praktijk kunnen mensen terecht voor begeleiding op maat. Daphne heeft zelf verschillende vormen van begeleiding ervaren en toegepast. In de overtuiging dat het ook anders kan biedt zij persoonlijke, gerichte aandacht en is ze flexibel in de verschillende mogelijke toepasbare methoden. Vanuit de gedachte dat ieder mens anders is en andere behoeften heeft, is het voor Daphne een uitdaging om mensen die bij haar aankloppen, te begeleiden op weg naar zelf ontwikkeling en sterkere motivering.

Door haar werk, levenservaring en de verschillende opleidingen die Daphne afgerond heeft is ze perfect in staat om mensen te begeleiden in hun zoektocht naar een hun doel in het leven. Wie worstelt met een leven waar dingen veel energie kosten en toch weinig voldoening geven, wie een nieuwe weg wil inslaan maar de juiste stappen niet zelf kan of weet te zetten, wie zich niet goed voelt met zijn of haar eigen leven zonder precies te weten waarom, die kan terecht bij Prana in praktijk.

Wie bij Prana in praktijk terecht komt kan rekenen op Daphne’s grote inlevingsvermogen en empathie. Dankzij haar continue leervermogen en haar passie voor de mens kan zij iedereen die door haar begeleid wordt op de goede weg helpen!

Teresa Marcos- journaliste